Från naturen till styrelserummet

Detta är min guide om hur jag kombinerar mina två stora passioner ornitologi och entreprenörskap.

Som ni vet har jag två stora passioner i livet. Jag älskar att se unga och hungriga företagare ta nya steg och utforska outforskade marker. På samma sätt som jag själv utforskar skogar och djungler för att hitta nästa kryss i min stora fågelbok.

Som entreprenör och ornitolog är mitt liv fyllt med många olika utmaningar. Mitt arbete som ornitolog innebär att jag tillbringar mycket tid ute i naturen, i alla väder. Jag studerar fåglar, deras beteende, ekologi och biologi, och jag älskar det. Att vara ute i naturen ger mig en känsla av frihet och inspiration som jag inte kan hitta någon annanstans.

Samtidigt som jag njuter av mitt arbete som ornitolog, längtar jag konstigt nog också hem till nästa styrelsemöte. Det kan vara en utmaning att komma direkt från ett dygn ute i naturen till ett styrelsemöte, men jag har lärt mig att hantera det på ett bra sätt. En del av lösningen är att se till att jag håller mig fräsch och pigg, oavsett var jag befinner mig.

Kläderna gör givetvis stor skillnad. När jag tar av mig safaribyxorna och i stället tar på mig min kostym ser jag givetvis proper och redig ut men ser jag trött och ovårdad ut i skägget hjälper kläderna föga. Ansiktet är måendets spegel är ett uttryck som jag hittat på som beskriver detta på ett mycket bra sätt. Likt örnen svävar i skyn med skarp blick vill jag kunna förmedla ett skarpt intryck till styrelsen.

Hemligheten bakom min framgång

Hudvårdsprodukterna och skäggprodukterna jag använder är avgörande för att jag ska känna mig fräsch och se bra ut. Jag är noga med att ta hand om min hud och mitt skägg eftersom jag vet att det är en viktig del av min image som entreprenör. Med rätt rakprodukter och en olja från trädet Aquilaria har jag hittat en rutin som har varit avgörande.  En skäggolja med rätt ingredienser ger skägget en lyster som jag inte kunnat få på något annat sätt. Aldrig någonsin har någon undrat om jag precis spenderat en vecka djupt i skogarna.

Ur Aquilariaträdet kan man utvinna det flytande guldet, en olja med helt unika egenskaper. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter och hemligheter för att hjälpa andra att lyckas och nå framgång på samma sätt som jag.

Här är mina 4 avgörande steg efter en vecka i skogen för att vara skarp på styrelsemötet.

  1. Trimma skägget med en vass kniv och raka kanterna för skarpa linjer.
  2. Tvätta med ett bra skäggschampo och balsam.
  3. Massera skägget med skäggolja från Beard Monkey.
  4. Smörj in ansiktet med en bra ansiktskräm.

En äldre man med ett sinne som en 30 åring

Nu när jag närmar mig 70 år är jag fortfarande lika pigg och nyfiken som jag var när jag började utforska fåglarnas värld. Jag ser fram emot fortsatta äventyr och nya upptäckter i både företagsvärlden och naturen.

Att få kombinera min passion för fåglar med mitt arbete som entreprenör har gett mig en balans och ett unikt perspektiv på livet. För mig är det viktigt att hitta det som gör en lycklig och att fortsätta att utforska och upptäcka nya saker. Att sitta i skogen och länge titta på en blåmes och hur den tar hand om sina egna påminner det mig om rollen jag gärna tar i en styrelse. Med nyfikenhet och omtanke är två starka ledord jag använder i dialoger med både andra fågelskådare och entreprenörer.